Medewerkers zijn essentieel, dus innoveer!

15 april 2017

Medewerkers zijn essentieel, dus innoveer!

Op 5 en 6 april was de Empack beurs neergestreken in de Brabanthallen in Den Bosch. Het thema dit keer? De toekomst van verpakken in Nederland. Eén van de sprekers was Oscar Faber, manager opleidingen en trainingen bij het Nederlands Verpakkingcentrum. Volgens hem verandert de verpakkingsindustrie dusdanig dat de branche moet innoveren op het gebied van opleiden.

‘Een levende organisatie is een lerende organisatie’, is het uitgangspunt van zijn presentatie. “De medewerkers zijn essentieel voor een bedrijf, dus innoveer!”

De verpakkingsmarkt is enorm. In deze branche gaat meer dan 800 miljard om en alleen al op LinkedIn zijn er meer dan 2.000.000 mensen met het woord ‘packaging’ in hun titel. De markt blijkt continu in beweging en dus om innovatie vragen. Nieuwe distributiekanalen, milieu issues, verplicht gestelde certificering. Faber vindt het daarom van belang dat bedrijven hun eigen medewerkers blijven ontwikkelen.

Investeer in medewerkers

“Het scheelt niet alleen geld, het is ook beter voor de organisatie. Waarom zou je als ondernemer een dure consultant in huis halen als deze snel vertrekt en alle informatie weer verdwijnt. Het voordeel van een eigen medewerker opleiden is dat de kennis in huis blijft en het is goedkoper.”

Faber ziet in de toekomst een verschuiving qua productieve uren ontstaan op de werkvloer. “Ik denk dat de trend gaat worden dat een medewerker of leerling 70 procent van zijn eigen tijd gaat investeren in zichzelf. Ik noem dat ‘leren door te werken.”

Onze kracht, jouw kracht

De kracht van Visser is flexibele arbeid. Goed werk, geleverd door bekende gezichten. Onze mannen kennen onze klanten, zodat ze zeker weten dat het goed komt. Dit betekent dus ook dat wij werken met een vast team waarin wij investeren. Bij Visser kun je je prima ontwikkelen. We bieden daarvoor verschillende mogelijkheden en instapniveaus. Van beginners tot mannen met meer ervaring. Onze trainingen en opleidingen voor functies in de logistiek, industrie en steigerbouw kan je bij ons in huis volgen. Meer info? Kijk dan eens hier!

 

Terug naar overzicht