Heftruckcertificaat behalen

Heftruckcertificaat behalen

heftruckcertificaat bijna standaard bij visser

Graag nemen wij mensen in dienst die reeds een aantal certificaten behaald hebben. Een belangrijk certificaat is bijvoorbeeld het heftruckcertificaat en de VCA. Het VCA certificaat dient door iedere medewerker behaald te worden. Dit is een verplichting die (gelukkig) bij onze NEN 4400-1 certificering behoort. Van onze logistieke medewerkers en machine operators heeft meer dan 80% zijn heftruck certificaat. Kijk op de vacaturepagina of er een leuke baan voor je bij zit!

heftruckcertificaat behalen

Medewerkers die zich bewezen hebben krijgen bij Visser de mogelijkheid vakgerichte cursussen te volgen. De eerste stap voor een logistiek medewerker is het heftruckcertificaat behalen. Daarna gaat men dan vaak op voor het reachtruckcertificaat en vervolgens het hoogbouwtruckcertificaat. Ook leiden wij onze vakmensen op voor speciale voertuigen zoals een 15-tons heftruck, heftrucks met 4 lepels enzovoorts.

heftruck opleiding

De opleiding voor het heftruckcertificaat gaat enerzijds over het behendig besturen van de heftruck zoals het plaatsen en verplaatsen van de last, maar misschien nog wel belangrijker is het veiligheidsaspect. Het veilig besturen van een heftruck draagt bij tot de totale veiligheid op de werkplek. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de ergonomie zodat de heftruckchauffeur ook voor zijn/haar eigen welzijn kan waken. Uiteraard bestaat een belangrijk deel van de opleiding heftruckchauffeur uit theorie die onze medewerkers thuis bestuderen.