Steigerinspecteur

Steigerinspecteur

toppers worden steigerinspecteur

Wanneer je een echte topper in de steigerbouw bent mag je bij Visser steigerinspecteur worden. Na het behalen van je steigerpas B en een aantal jaren als voorman gefunctioneerd te hebben, is dit de volgende stap op de carrièreladder.

De steigerinspecteur houdt toezicht op de kwaliteit c.q. de veiligheid van steigers. Dit is een grote verantwoording want de veiligheid van alle aanwezigen op de bouwplaats is in de handen van de steigerinspecteur. Daarnaast heeft hij ook een belangrijke invloed op de voortgang van de bouw.

opleiding steigerinspecteur

Natuurlijk dient een steigerinspecteur alles te weten over de Arbowet- en regelgeving. Daarnaast leert hij/zij tijdens de opleiding steigerinspecteur wat de verantwoordelijkheden zijn van de opdrachtgever, de toezichthouder (jij), het montagebedrijf en de gebruikers. Uiteraard hebben steigerconstructies, bouwtekeningen en hulpmiddelen geen geheimen meer voor een gediplomeerd steigerinspecteur.

gediplomeerd steigerinspecteur

De gediplomeerd steigerinspecteur kijkt naar de belastingen van de steiger, de verankeringen en diagonalen. Daarnaast heeft de steigerinspecteur aandacht voor de ondergrond waarop de steiger rust en de invloed van de omgeving zoals het weer. Pas als hij ervan verzekerd is dat alles klopt keurt de steigerinspecteur de steiger goed.

Ben je nieuwsgierig of er mogelijkheden voor jou zijn bij Visser? Neem dan gerust contact op!