Steigerpas behalen

Steigerpas behalen

steigerbouwen is een vak

Bij het monteren en demonteren van steigerconstructies zijn veiligheid en zorgvuldigheid minstens zo belangrijk als snelheid. Een steigerpas is dan ook noodzakelijk.

steigerpas a behalen

Wanneer je nog geen opleiding voor steigerbouwer hebt genoten kun je starten als sjouwer. Uiteraard krijg je dan een uitgebreide veiligheidsinstructie en dien je het VCA certificaat te behalen.

Wanneer blijkt dat iemand uit het goede hout gesneden is mag hij/zij van Visser Vakmensen de steigerpas A behalen. Hierbij leer je hoe je zelfstandig een steiger moet monteren en demonteren en hoe je met een hoogwerker om te gaan. Daarnaast leer je door het behalen van de steigerpas hoe je gevaarlijke situaties kunt herkennen en welke beschermende maatregelen je voor jezelf en je collega’s moet nemen.

steigerbouwers bij visser

Je moet als steigerbouwer van Visser Vakmensen zelfstandig kunnen werken en ook goed functioneren binnen een team. Daarnaast leer je met verschillende systemen te werken omdat je bij Visser voor verschillende klanten werkt. Dit maakt het werk afwisselend.

Visser is per direct op zoek naar steigerbouwers!

steigerpas b behalen

Indien je steigerpas A behaald hebt en je de nodige ervaring hebt op gedaan is er bij Visser Vakmensen de mogelijkheid om steigerpas B te behalen. Steigerpas B is een vereiste om volledig als voorman te kunnen fungeren in de steigerbouw. Bij steigerpas B leer je de bouwtekeningen van steigers te lezen, je gaat dieper in op de procedures, de Steiger Richtlijnen en hoe je een groep moet aansturen.

Vakkennis is niet het enige waarnaar gekeken wordt. Een voorman moet goed kunnen communiceren met de klant en zijn team en dat moet wel in je zitten.

Interesse in een opleiding tot steigerbouwer? Solliciteer dan direct!